IMG_3733 (1)

BEUGELS

INVISALIGN

Wat zijn aligners?

Aligners zijn doorzichtige hoesjes van kunststof die je over je tanden heen kan plaatsen waardoor je tanden recht geduwd worden. Omdat je elke twee weken deze hoesjes verwisselt voor een hoesje die een andere vorm heeft zullen je tanden en kiezen langzaam gaan verplaatsen. De hoesjes van het merk Invisalign zijn gemaakt van polyurethaan, bevatten geen BPA en zijn zeer nauwkeurig afgewerkt voor een optimaal draagcomfort. Aligners worden al tientallen jaren gemaakt en gebruikt door tandartsen en orthodontisten, er zijn vele soorten, merken en kwaliteitsverschillen.

 

Wat kost Invisalign?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie en de wensen. Gemiddeld ligt de prijs tussen de 2795 en 3695 euro. Een volledige lijst met prijzen en codes zijn te vinden op de tarieven pagina.

 

Voor en na met Invisalign

Behandelingsduur:

VASTE BEUGELS

Wat zijn vaste beugels?

De vaste beugel – ook wel blokjes-, plaatjes-, of slotjesbeugel genoemd – kan door de drager of draagster niet uit de mond worden genomen. De vaste beugel bestaat uit slotjes (brackets) die op de tanden worden geplakt. Door de slotjes loopt een veerkrachtige draad, die duwt de tanden naar de goede positie in de kaak.

 

Wat kost een vaste beugel?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke situatie en de wensen. Gemiddeld ligt de prijs tussen de 2295 en 3000 euro. Een volledige lijst met prijzen en codes zijn te vinden op de tarieven pagina.

 

Voor en na met vaste beugel (volwassen)

Behandelingsduur: 1,6 jaar

ADVANSYNC BEUGELS

Wat zijn AdvanSync beugels?
AdvanSync beugels worden gebruikt om de groei ontwikkeling te begeleiden zodat de kaken beter op elkaar aansluiten. Het is de beste manier om een forse overbeet te corrigeren zonder het dragen van de elastieken, losse blokbeugels. AdvanSync beugel is zeer efficient, en werkt tegelijk met een vaste beugel, hiermee hoeft er geen kies getrokken te worden en we kunnen een kaakoperatie op latere leeftijd voorkomen.

 

Wat kost een AdvanSync beugel?

Gemiddeld ligt de prijs tussen de 350 en 550 euro. Een volledige lijst met prijzen en codes zijn te vinden op de tarieven pagina.

RETAINERS

Behoud van een Mooi Gebit – Onze Aanpak voor Langdurig Resultaat

 

Zodra het gebit mooi op een rij staat met een stralende glimlach, is het essentieel om de bereikte situatie te behouden. 

 

Daarom kiezen we voor Vivera® retainers.

 

De eerste 3 maanden raden we aan de beugels continu te dragen, en na deze periode elke nacht. Vivera® retainers spelen een cruciale rol bij het behouden van de gehele boogvorm van het gebit. Deze doorzichtige hoesjes zijn helder en vrijwel onzichtbaar. Ze worden speciaal op maat gemaakt voor jou, gebaseerd op een digitale scan van je gebit.

 

Vervaardigd met dezelfde state-of-the-art technologie als Invisalign® aligners, zijn de Vivera® retainers gemaakt van duurzaam materiaal dat 30% sterker is dan andere retainers. Hierdoor passen ze uiterst nauwkeurig. Bovendien ontvang je direct drie retainers per kaak, inclusief twee reserve-exemplaren. Hiermee ben je voor langere tijd verzekerd van optimale retentie, en in de regel kun je met drie retainers zo’n vijf jaar vooruit.

 

Wij adviseren geen spalkjes meer, gezien de nadelen op lange termijn en de beperkingen bij het behouden van de gehele gebitscorrectie. Spalkjes houden slechts de voorste tanden vast, en gezien de complexiteit van de correcties die we hebben aangebracht, zoals de overbeet, kruisbeet, open beet, en ingesloten hoektanden, is dit niet voldoende. We zijn enthousiast over de uitstekende pasvorm en kwaliteit van deze Vivera® retainers. Het vereist echter wel discipline om elke nacht de retainers te dragen.